Ankara UV Baskı Etiket


Etiketler, firmaların kendilerine ait ürünleri ya da hizmetleri tanıttıkları, gerekli görüldüğü durumlarda ilgili uyarıların yapılmasına yardımcı olunduğu ürünlerden bir tanesi olarak biliyor. Geçmiş zamanlarda hazırlanmakta olan etiketlere bakıldığı zaman da görülebileceği üzere bu ürünler çok farklı şekilde hazırlanıyordu. Firmalar da onlara sunulmakta olan etiketler arasından seçimlerini yapıyorlardı. Ancak daha sonrasında gelişen baskı teknikleri ile beraber etiketler konusunda da birbirinden farklı etiket modeller incelenilerek bunlar arasından seçimler yapılabiliyor. UV baskı etiket ürünleri ise üretilmeye başlandığı ilk günden bu yana pek çok farklı sektör içerisindeki firmalar tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Lakin diğer etiket türlerinde olduğu gibi UV baskı etiketleri arasından seçim yaparken de üzerinde durulması gereken birçok konu bulunuyor.
Firmaların büyük bir kısmı UV baskı etiket konusunda tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıkları için ne kadar istemiş olurlarsa olsunlar fark etmez asla istemiş oldukları sonuçları elde edemiyorlar. Bu tarz etiketler için tercih edilen kurutma tekniği incelendiği zaman da görülebileceği üzere özel olarak üretilen ve karşı karşıya kalacağı güneş ışınlarına karşı dayanıklılık oranı çok yüksek anlamda uzayan, bununla beraber de boyanın kuruma zamanını 1 saniye altına indirmeyi başaran kurutma makineleri ile yapılmakta olduğunu görmek de mümkün oluyor. Baskıda kullanılacak olan UV boyalar ise işlem için özel olarak hazırlanıyor.
Böylelikle UV baskı etiket modellerinde kullanılmakta olan boyalar kendi içlerinde yer almakta olan özel teknikler sayesinde etiketlerin rahatlıkla kullanılması kolay bir şekilde sağlanmış oluyor. Hazırlanan UV baskı etiketlerin en büyük özellikleri, dış etkenlere karşı ciddi anlamda kendini koruması geliyor. Kullanılan teknikler sayesinde başta renklerde solma olmak üzere etiketin kullanılan ürün üzerinden soyulması sorunu, etiketin kısa sürede yapıştırıldığı alandan sökülmesi, su ile karşı karşıya kaldığı zaman bundan kötü şekilde etkilenmesi tarzındaki olumsuz durumlar geride kalıyor. Bilindiği üzere etiketler konusunda markaların en fazla istemiş oldukları şey, üretimden son kullanıcıya geçecek olan süre zarfında etiketlerin yerlerinden sökülmemesi. UV baskı etiketler de tam da bu noktada markalara istemiş olduklarını rahatlıkla veriyor.
Kullanılacak UV baskı etiket başarılı bir şekilde istenilen yere takılıyor olsa da istenildiği zaman herhangi bir sorun olmadan istenilen yerden rahatlıkla sökülüyor. Yani bu aşamada etiketler yapıştırıldıkları yerden sökülmek istendiği zaman herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalınmamış oluyor. UV baskı etiketlerde önemli olan şeylerin başında, tasarımların etkili şekilde gerçekleştirilmesi geliyor. Firmaların isteklerini tam anlamıyla ortaya koyabilecek tarzdaki tasarımları hazırlatmak adına mutlaka konusunda uzman olan kişiler ile iletişime geçmeleri gerekiyor. Tasarım işlemleri esnasında tüm detayların üzerinde durulduktan sonra ise artık etiketler basılıyor. Böylelikle de firmalar kendilerine ait etiketleri diledikleri yerde herhangi bir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanıyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Serigrafi ve Baskı Teknikleri

Serigrafi Baskı Ankara